Band van Broeders

Op tien en elf november was de starttraining, hier werden we bekend gemaakt met de vele aspecten van Scouting en dergelijken, niet heel veel nieuws dus en behoorlijk saai, maar toch wel een paar interessante dingen. Niet saai waren de medecursisten en de trainers, buiten het officiele gedeelte, vielen ook wel mee ;).

Het tweede deel van de training was op acht en negen maart, de zogenaamde programmatraining. Hier had ik ook niet heel hoge verwachtingen van, maar ik moet toch toegeven dat dit weekend een stuk interessanter en leuker was dan de starttraining. Dan heb ik het alleen nog maar over de training zelf :). De cursisten konden het onderling ook zeer goed met elkaar vinden, wat het weekend nog leuker maakte!

Dus Broeders, en Cor, ik groet u!

Oh ja, het doel van de cursus was natuurlijk het behalen van de ‘Verklaring van Bevoegdheid’ en iedereen die bij de programmatraining was heeft deze gehaald.

Hattrick IRC Commentator

Na een lange zoektocht naar een goede IRC commentator voor live Hattrick wedstrijden had ik voor mezelf al de conclusie getrokken dat ik zelf maar iets moest coden. Opzich geen probleem, zelfs wel een leuk projectje, maar de mensen achter Hattrick hebben het niet zo gewild.

Voordat je iets mag schrijven wat gebruik maakt van hun interfaces moet je je idee laten goedkeuren door een van hun medewerkers. Dit wordt het CHPP programma genoemd. Leuk idee, wat het naleven van de regels wel wat makkelijker maakt en misschien zelfs een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de tools. Het nadeel is alleen dat je ook geen toegang krijgt tot de documentatie voordat je idee is goedgekeurd en reverse engineren mag ook niet volgens de regels (op koste van het verlies van je account). Nu wil het feit dat de heren van Hattrick het erg druk hebben met alle CHPP aanvragen en dus de boel maar hebben dichtgegooid :(.

Gelukkig heb ik toch een CHPP-goedgekeurd Irssi-script gevonden dat goed lijkt te werken: HTIrssi, we, zijnde mijn irc-vriendjes en ik, zullen het de komende dagen merken. Voor geïnteresseerden heb ik het vertaald naar het nederlands, plaats htirssi.lang-nl.pl in ~/.htirssi/ en vertel HTIrssi dat je graag nederlands wilt lezen (/htlang nl).