Voorbereidingen voor de WHW

Jeej! Bijna vakantie!

Zaterdag vertrekken Rudy en ik naar Schotland om de West Highland Way te gaan lopen en ik heb er erg veel zin in. De voorbereidingen zijn bijna gedaan, morgen nog even alles controlleren, verdelen over onze rugtassen en eventueel de laatste dingen nog halen.

Deze voorbereidingen gingen niet helemaal van een leien dakje, vooral mijn rugtas leverde nog wat stress op. Begin mei had ik deze besteld bij ULA Equipment, een specialist in lichtgewicht hikemateriaal, Brian had het pakket ook meteen gepost. Na ruim twee weken werd ik toch wat nerveus, dus ben ik gaan bellen. De tas bleek 13 mei al bij de douane binnen te zijn, maar zij hielden het om duistere redenen nog vast. Gelukkig kon TNT de mensen aldaar nog op tijd schoppen en kreeg ik een paar dagen terug de rugtas toch thuis :).

Natuurlijk konden de voorbereidingen ook niet zonder de nodige impulsaankopen, waarvan de mooiste toch wel een geweldige donzen slaapzak van Slee (scouts krijgen bij de vestiging in Groningen 10% korting!) is, die een eerdere miskoop gaat vervangen. De slaapzak die ik eigenlijk mee wou nemen was de Vaude Kiowa Ultralight 220 met een comfort temperatuur van 12 graden. Toen ik deze op NPK uittestte bleek dit niet helemaal waar te zijn, het was best frisjes in bed.

Een andere spontane beslissing was de koop van een prepay kaartje met een goedkope Nokia 2610 en een CA-45 (USB met een ingebouwde seriele controller) kabel. Deze heb ik aan mijn oude laptop, die als server voor mijn thuisnetwerkje dient, gehangen en met Gnokii heb ik hier een SMS gateway van gemaakt. Nu kan ik hier GPS coördinaten heen SMSen en deze worden dan omgezet naar punten op een Google Map! Het resultaat is te zien op http://maps.gnodde.org/, ik zal dus regelmatig vanuit Schotland een berichtje sturen :).

Misschien dat ik in Schotland nog achter een computer kom te zitten, dan zal er mogelijk nog een update komen, maar anders is er altijd nog maps.gnodde.org :).

NPK is weer voorbij

Het NPK is alweer een paar dagen voorbij en het was weer hartstikke leuk! Na anderhalve dag bouwen stond het kamp weer, met alle keukens, tafelvuren, de wasplaats, de hudo, de zithoek en de rest. We zijn uiteindelijk 21e geworden, beter dan vorig jaar :). Een leuke verrassing was de tweede plaats voor patrouille Gonzo bij het wisselschild! Nienke wist precies hoe het werkte en leidde haar patrouille naar een bijna-overwinning, het scheelde maar 1 punt!

Hierbij een korte impressie, alle foto’s zijn te zien in mijn NPK 2008 gallerij :).

Keuken bouwenTafelvuur bouwenLuierenIn thema'Huiswerk maken'Leiding geven is maar zwaar ;)