Kampjes, kampjes en… kampjes

Look-Wide op het Regiokaderkamp 2009De lente begon goed, de eerste drie weekenden van april waren  voor kampjes. Het begon met het Regiokaderkamp (3 t/m 5 april). Deze zou eigenlijk bij De Havik gehouden worden, maar door een dubbele boeking moest een nieuwe locatie gezocht worden. Bij ons was er nog genoeg ruimte, dus werd het kamp bij Look-Wide gehouden. Vrijdagavond kwamen al een paar mensen om alles “voor te bereiden”, het was erg gezellig bij het kampvuur :). Zaterdagochtend kwamen de kinderen, alleen de PLs en APLs, maar wel van veel andere groepen uit de regio. Zondag gingen ze weer naar huis en daar tussen was het een erg geslaagd kamp! Cor heeft foto’s gemaakt.

Wateroversteek op Juniorzwerfhike 2009Het weekend daarna was Pasen en dus tijd voor de Hikes, interesse- en trapperskampen, beter bekend als HIT (10 t/m 13 april). De Havik organiseert daar de Juniorzwerfhike en aangezien ik ook Havik ben was ook ik daar. De Juniorzwerfhike is een hike voor kinderen die nog niet eerder of vaak gehiked hebben, ze leren daar het kompas te gebruiken, kaart te lezen, coördinaten te gebruiken, tent opzetten en koken op een gasbrandertje. Onderweg komen ze allerlei leuke posten tegen, waar ze onder andere water moeten oversteken of knakworsten koken. ’s Avonds zetten de kinderen hun tentje op en maken ze hun eigen eten klaar en doen we nog een spel. Het weer dit jaar was echt geweldig en de kinderen ook, dus ook weer een erg geslaagd kamp.

Stoken op Kleintje NPK 2009Het laatste kampje in april was Kleintje NPK (18 en 19 april). Het oefenkampje voor het Noordelijk Pinksterkamp, dat eind mei is. Ook nu hadden we weer geweldig weer. De kinderen oefenen met het opzetten van de tenten, het bouwen van de keuken en de vuurtafel, afgewisseld met een spel. De tenten stonden snel en strak, ook de kampeervaardigheidsmensen van NPK, die zondagochtend even kwamen kijken en tips geven, waren er goed over te spreken. Mijn complimenten dus! De keukens en vuurtafels konden beter, maar waren ook niet slecht. Zaterdagavond hadden we nog een last-minuteverrassing, Laura kon niet naar het kampje omdat ze de ster in een musical was. Dit konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan en dus hebben we de dames meegenomen naar het buurthuis waar de voorstelling was en genoten van een erg leuke show! Al met al weer een erg gezellig kamp.

Voor april waren dit de kampjes, maar ook in mei staan er drie op de planning. 14 mei vertrek ik naar Walchsee voor een seminar van de Kurokumo Bushido Academie, samen met onze duitse vrienden. Het weekend daarna krijgen Onno en ik kamptraining, want officieel kunnen we dat nog niet volgens Scouting Nederland 🙂 en daarna is het Noordelijk Pinksterkamp. Ik kijk nu al uit naar deze serie kampen!

Comments

2 Responses to “Kampjes, kampjes en… kampjes”

 1. juul de ruiter-gierveld on september 26th, 2009 17:54

  Hallo ,
  Vroeger in de leiding gezeten van scoutinggroep de Tubanten.
  IK las dat jullie het vuurtorenspel speelden op zomerkamp. Hebben wij vroeger ook gespeeld. Kan iemand mij vertellen hoe dat ook alweer in zijn werk ging? Ik wil het graag gebruiken voor een familieweekend.Was het niet met gekleurde zaklantaarns?
  Bedankt Juul de Ruiter-Gierveld

 2. Spelregels van het vuurtorenspel : gnodde.org on september 28th, 2009 18:35

  […] zaterdag kreeg ik een reactie van Juul. Hartstikke leuk dat ook mensen die ik niet ken mijn site bekijken, maar hij vroeg zich ook af wat […]

Leave a Reply