Spelregels van het vuurtorenspel

Afgelopen zaterdag kreeg ik een reactie van Juul. Hartstikke leuk dat ook mensen die ik niet ken mijn site bekijken, maar zij vroeg zich ook af wat de spelregels van het vuurtorenspel ook alweer waren.

Zoek een mooie locatie. Een heuvel met wat bomen, ook in de aanloop, is perfect, maar het kan ook in een vlak stukje bos, als er maar plekken zijn waar geschuild kan worden, hoe verder de schuilplekken van de vuurtoren, hoe moeilijker het spel wordt. Uiteraard is het spel bedoeld om in het duister gespeeld te worden.

Kies iemand uit die vuurtoren wordt en plaats hem met een zaklamp op de heuvel. Je kan er een leiding bij laten om te controleren of het spel eerlijk verloopt. Een andere leiding staat op enige afstand van de heuvel met de rest van de groep, deze geeft een signaal wanneer de kinderen mogen beginnen.

De bedoeling van het spel is dat de vuurtoren getikt wordt, als dat gebeurt is de tikker de volgende vuurtoren en de rest gaat weer terug naar het beginpunt. De vuurtoren gebruikt de zaklamp om zijn belagers te vinden, hij mag echter niet van zijn plaats afwijken en alleen ronddraaien. Als de vuurtoren iemand ziet moet hij de naam van die persoon roepen, die persoon is dan af en moet weer terug naar het beginpunt.

Dit is de basis van het vuurtorenspel, je kan varieren met de sterkte en kleur van de zaklamp, regels invoeren dat gezichten wel of niet bedekt mogen worden, et cetera.

Comments

One Response to “Spelregels van het vuurtorenspel”

  1. jan haarman on juni 19th, 2013 18:32

    ja zo kun je het ook spelen

    ik ben ongeveer het zelfde gewent maar bij ons op kamp werd altijd iets weggejat dat we dan terug moesten stelen bij de vuurtoren terwijl de leidingvendenen dan je afklopten ook doormiddel van zaklampen

    zeker is dit een leuke variant die ik een keer moet gaan proberen

Leave a Reply