<div class="flash" style="text-align:center;"><div align="center"><table width="720" border="0"><tr><th align="left" colspan="5"><font color="#FFFFFF" size="8">Noorderslag 2009</font></th></tr><tr><td><font color="#FFFFFF"><a href="../index/index.jsp?event=40996321">Voorpagina</a></font></td><td><font color="#FFFFFF"><a href="../news/index.jsp?event=40996321">Alle artikelen</a></font></td><td><font color="#FFFFFF"><a href="../artists/index.jsp?event=40996321">Artists</a></font></td><td><font color="#FFFFFF"><a href="../media/index.jsp?event=40996321">Audio/Video</a></font></td><td></td></tr><tr><td colspan="3"><font color="#FFFFFF" size="5">REPORTAGE</font></td><td></td><td></td></tr></table></div></div>
reportage 17 januari 2009 door: Renee Hartog
Wat doen jullie hier, Peter en Gerard?
3VOOR12 spreekt bezoekers
Ook vrijdagavond ging 3VOOR12 de de straat op, de kou in en de venues langs. De grote vraag was nog steeds: 'Wat doe jij hier?'
Halverwege de avond spot 3VOOR12 twee in fluorescerend oranje veiligheidsvesten gehulde mannen, die bij de friettent op de Grote Markt het programma bestuderen. Uiteindelijk blijkt dat Peter Gnodde (29) en Gerard Nienaber (36) hier vanavond weinig van gaan zullen zien. "Als vrijwilligers van de scouting draaien wij mee met de EHBO-dienst vanavond", zegt Peter.
 
Tot nu toe is het rustig geweest en de mannen verwachten dat dit wel zo zal blijven vavanond. "Het is niet echt een ruig festival", aldus Peter. "Maar ja, er kan natuurlijk altijd iemand van een trapje vallen."
 
Zo nu en dan lopen ze een rondje en af en toe gaan ze wel eventjes ergens naar binnnen, maar tijd om echt iets te zien hebben ze niet. Om een uur zijn ze klaar met werken. Gaan ze dan nog even snel de beest uithangen? "Nou, ik moet morgen weer vroeg op de scouting zijn", zegt Peter. "Ik ga straks direct slapen." Gerard heeft wel een 'semi-afspraak'. "Als diegene straks nog wakker is, dan ga ik wel even de kroeg in voor een aantal biertjes. Ja, en dan ben ik niet voor een uurtje of vier, vijf thuis."